ჩაის დამზადების ეს ტექნოლოგია იაპონიაში შეიქმნა.
👨🔬1984 წელს პროფ. ცუშიდამ, ჩაის ეროვნული კვლევის ინსტიტუტის კოლეგებთან ერთად, დაიწყო ექსპერიმენტები, რომლებიც მიზნად ისახავდა GABA-ს გაზრდილი შემცველობის მქონე ჩაის განვითარებას.
🍃 აღმოჩნდა, რომ დიდი რაოდენობით GABA გროვდება ატმოსფეროში მწვანე ჩაის ფერმენტაციის შემდეგ 6-10 საათში, და ჟანგბადი იცვლება აზოტით.
🌱იაპონელმა მეცნიერებმა დიდი ინტერესი და ყურადღება გამოიჩინეს GABA ჩაის სასარგებლო თვისებების მიმართ.
◼️ითვლებოდა, რომ ჩაი ასტიმულირებს ტვინში სისხლის ნაკადს, ზრდის ტვინის აქტივობას, არეგულირებს მეტაბოლიზმს, ხსნის სტრესს და აქვს დამამშვიდებელი ეფექტი.
🫖 GABA ჩაი ასევე კარგია ნაბახუსევზე, ხსნის ალკოჰოლური ინტოქსიკაციის მტკივნეულ სიმპტომებს და ასევე ალკოჰოლის მიღების წინ ამცირებს თრობის პროცესს...
🇬🇪 საქართველოში ჩაის წარმოება GABA ტექნოლოგიით დაიწყო კომპანია შემოქმედმა 2024 წელს. მწვანე და შავი გაბა ჩაის შეძენა სხვა კლასიკურ ჩაისთან ერთად უკვე შეგიძლიათ ჩაიმანიას ქსელში.
40 გრ ჩაი მოთავსებულია ჩაიმანიას ბრენდირებულ თუნუქის კოლოფში